Dlhé diely III

Toto stúpanie sa nachádza v Bratislave, v mestskej časti Dlhé diely.

vzdialenosť (km)prevýšenie (m)priemerné stúpanie (%)prevažujúci sklonvýška (m.n.m.)indexkategória
0,3421414% - 79m20134,183
13% - 68m
10% - 30m
11% - 26m
12% - 25m
8% - 16m

V Bratislave je ešte stále niekoľko stúpaní, ktoré nevedú po klasickom asfalte, ale po kamenných kockách. Tento povrch sa stal v profi pelotóne symbolom náročných jarných klasík, ktoré sa každý rok jazdia v Belgicku. Ak si chcete vyskúšať, aký rozdiel je v zdolaní strmej steny po asfalte a naopak, po mačacích hlavách, máte na to hneď niekoľko možností. V širšom centre mesta je to napríklad Vančurova ulica, v Rači zase Popolná ulica. No a ak dostanete na na takýto kopec chuť v západnej časti mesta, práve ulica "Dlhé diely III" je vhodným adeptom 😉

Na necelých 300 metroch tu prekonáte prevýšenie približne 40 metrov, čiže priemerný sklon je cez 10%. Väčšinu času pritom dosahuje úroveň 13-14%. Ak si chcete otestovať alebo potrénovať silu, je to ideálne miesto 😀 Kúsok za posledným domom sa cesta z kamenných kociek končí. Ešte chvíľu pokračuje asfalt, ale potom sa dá pokračovať už len nespevnenou, lesnou cestou. Ak vám to nevadí, môžete sa tadiaľto dostať až celkom hore, na sídlisko Dlhé diely. Sklon vôbec nepoľaví, takže parametre celého kopca sú 600m@13%. Veľmi výživné. Ak ale nechcete svoj bicykel trápiť, je potrebné vrátiť sa späť na Devínsku cestu.

Údaje o prevýšení stúpaní sa v rôznych mapových portáloch mierne líšia. Ale keď ich spriemerujem, táto ulica dosahuje parametre 0,3km, prevýšenie 42m a priemerný sklon 14%. To sú presne rovnaké hodnoty, aké má legendárne belgické stúpanie Paterberg (pravidelne figuruje na trase Okolo Flámska). Tamojšie kocky sú síce podstatne náročnejšie, no na približnú predstavu to určite bude stačiť. A nezabudnite si dať na "rozjazd" 250km v zvlnenom teréne, ako borci v Belgicku! 😀

Strava segment: https://www.strava.com/segments/11757269

 

Diskusia:

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.